Ο Μόλυβος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Λέσβου, μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ακόμα και έτσι όμως αρκετοί ποδηλάτες που ταξιδεύουν επιλέγουν να περάσουν μερικές ημέρες εδώ. Συναντούμε μερικούς απ' αυτούς και σας δίνουμε την δική τους ιστορία.

Pascale and Pascal traveling from France to Australia stop to Molivos - Lesvos Η Pascale και ο Pascal (Πασχάλης και Πασχαλιά) ταξιδεύουν από τη Γαλλία στην Αυστραλία και σταμάτησαν στον Μόλυβο το Δεκέμβριο του 2013. Διαβάστε το άρθρο.

 


 

Sloths on wheels from Tromsø to Tokyo - Molivos

Η Gayle και ο John, δύο ταξιδιώτες που μερικά χρόνια πριν ανακάλυψαν τη χαρά του ταξιδιού με ποδήλατο.
"Έχω γράψει ότι επειδή συχνά προσπαθήσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι δεν είμαστε πραγματικά "ποδηλάτες", αλλά απλά ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε αργά και έτσι βρίσκουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς τέλειο. Είχαμε ήδη κάνει πολλά ταξίδια πριν ανακαλύψαμε τη χαρά των ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων 2 χρόνια γύρω από τη Νότια Αμερική και ένα ταξίδι κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού, που διήρκεσε ένα απίστευτα 3 και μισό χρόνια ...... (ώρα κάνει πραγματικά να πετάξει γρήγορα όταν είσαι απολαμβάνοντας τον εαυτό σας). Ήταν σε αυτό το τελευταίο ταξίδι κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού, όταν συναντήσαμε ένα μεγάλο αριθμό ποδηλατο-τουρίστες που ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό για αυτό το μέσο μεταφοράς. Έτσι κάπως ξεκίνησε η ιδέα ......."

 


 

 2wheelbegood - Molivos Thiery "Έφτασα με το πλοίο από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη μετά από 1:30' ταξίδι. Μετά από 70 χλμ μέσα από στενούς δρόμους με πολύ αέρα έφτασα σ' ένα εκπληκτικό χωριό, τη Μήθυμνα, όπου με καλωσόρισε ο Δημήτρης και με έκανε να "πάρω πίσω" ότι είχα μέχρι τώρα πει για τη υποδοχή στην Ελλάδα"

 


 

Mitilini Bike Tour Η ιστορία ξεκινά με την γιαγιά, αρκετά μεγάλη, που ζήτησε από το Νίκο να την πάει στη Μούγκλα (μια πόλη στην Τουρκία στην περιοχή της Μαρμαρίδας) όπου έχει γεννηθεί. Πήγαν μαζί και καθώς το ταξί προχωρούσε στα στενά δρομάκια νόμιζε πως ήταν μόλις χθες που έφυγε από εκεί. Βρήκαν το σπίτι και χτύπησαν την πόρτα. Άνοιξε μια γριούλα με ένα ερωτηματικό στα μάτια της. Πέρασε μια στιγμή απόλυτης σιωπής και η γιαγιά είπε ‘Hatice’. Η γιαγιά που άνοιξε την πόρτα χρειάστηκε λίγο χρόνο, την κοίταξε στα μάτια και είπε "Μαρία". Και οι δυο έφυγαν από τη ζωή μετά από δυο μήνες σε απόλυτη γαλήνη, πιστεύω.

 


 

FaLang translation system by Faboba